Opbouw van de cursus Yogadocent(e) – 300 uur

Waar we voor de Basisopleiding kozen voor een onderdompeling in yoga, bouwen we we voor de Purusha Verdiepingsopleiding heel bewust véél tijd in om de geziene stof te doorleven en te integreren.

Vaak zijn we wat ongeduldig en willen we snel resultaat.  Maar daarmee houden we onszelf soms wat voor de gek.  Veel lettertjes op papier bezitten wil niet noodzakelijkerwijs zeggen dat we deze kennis opgenomen hebben en creatief kunnen gebruiken.

Als je het beste wil halen uit de rijke schat die yoga biedt, heb je tijd nodig om alles wat te laten inzinken, erover na te denken, en de geziene stof te toetsen aan je eigen beleving.

 

Purusha yoga - groepsles, privéles, docentenopleiding

Daarom kozen we voor onze 300 uren Verdiepingsopleiding voor een langere duur.

De Purusha Verdiepingsopleiding omvat in totaal 305 lesuren (280 contacturen en 25 niet-contacturen) en ze wordt gegeven over 30 maanden. 

He eerste en tweede opleidingsjaar zijn er telkens zes weekends.  In het laatste jaar zijn er vijf weekends en een eindstage van vijf opeenvolgende dagen (waarvan drie weekdagen).

Elke opleidingsdag zijn er minstens twee yogapraktijken van één tot anderhalf uur.

We bekijken video’s, doen workshops, kwisjes en er is veel afwisseling in de theorie, zodat het zeker niet saai voor je wordt.

En hoewel we bij Purusha wel een klassieke vorm van yoga geven, zorgen we er ook wel voor dat je mee bent met de moderne tijd.  We laten je kennis maken met verschillende vormen van online en interactief lesgeven, zodat je alvast de verschillende mogelijkheden kent als je ze nodig zou hebben.

Per weekend worden er gewoonlijk een 2-tal huistaken voorzien, die je dan het volgende yogaweekend inlevert.

Purusha yoga - groepsles, privéles, docentenopleiding

Alle weekends en zomerstages gaan door bij Purusha, vlak aan Buggenhout bos.  Wij hebben een mooie en lichtrijke yogazaal, speciaal ingericht voor de opleiding, in een magische omgeving.