Zoals de ademhaling beweegt, zo beweegt de geest.

Dit is een bekende quote uit een klassieke yogatekst, de Hatha Yoga Pradipika.  Waarschijnlijk heb je zelf ook al ondervonden dat je ademhaling verandert naargelang je rustig of gestresseerd bent.

De ademhaling wordt terecht de belangrijkste pijler van yoga en van het leven genoemd.  Een diepere ademhaling is het toegangskaartje voor een betere gezondheid, zowel fysiek als mentaal.

De lessen ‘Yoga ademhaling’ gaan door op dinsdagavond van 20u tot 21u15.

In deze yogalessen ligt het accent op dieper en juister ademhalen, op een comfortabele manier.  We bewegen comfortabel, op het ritme van onze eigen ademhaling.

Er worden veel aanpassingen aangereikt, zodat het aangenaam voor je blijft en je ademhaling kan blijven stromen.  De yogahoudingen die we doen zijn erop gericht om spanningen in je lichaam te lossen, zodat je vrijer en dieper kan ademen. Dit zorgt voor meer evenwicht tussen de sympathicus en de parasympathicus (zenuwstelsel) en een betere gezondheid.

Aan het einde van de les doen we een zittende of liggende ademhalingsoefening, gevolgd door een korte, begeleide eindontspanning.

‘Breath is the bridge which connects life to consciousness, which unites your body to your thoughts’ (Thich Nath Hanh)

Tijdstip:

  • Telkens op dinsdagavond van 20u tot 21u15

Data:

  • Reeks sep-okt van 7 groepslessen: 3/9 – 10/9 – 17/9 – 24/9 – 1/10 – 15/10 – 22/10/2024 (niet op 8/10)
  • Reeks nov-dec van 7 groepslessen: 5/11 – 12/11 – 19/11 – 26/11 – 3/12 – 10/12 – 17/12/2024
  • Reeks jan-feb van 7 groepslessen: 7/1 – 14/1 – 21/1 – 28/1 – 4/2 – 11/2 – 18/2/2025

Locatie:

  • De yoga groepslessen worden gegeven bij Purusha, Bareeldreef 3 in Buggenhout.

Prijs:

  • 98€ voor 7 lessen

Je bent hartelijk welkom in onze mooie yogazaal, waar alles voorzien is om je optimaal te laten herademen en genieten van een deugddoende yogales.  Omdat we telkens met een andere insteek werken, kan je reeks na reeks gewoon verder meedoen.

Start gemist ?  Als er nog een plaatsje is, kan je instappen en prorata betalen.  Contacteer ons voor de mogelijkheden (email greet@purusha.be).

Deelnemers vertellen over groepslessen

Fijn landen

Het is steeds fijn landen bij Purusha. Voor zowel de wekelijkse yoga sessies als de individuele Reiki sessies.

(Désirée, Buggenhout)
Purusha Yoga docentenopleiding - zaal

Rust en harmonie

Ik kom al jaren over de vloer bij Greet voor de yoga en reiki waar je steeds warm onthaald wordt in een ‘ tempel’ omgeving van rust en harmonie.

(Nathalie, Buggenhout)
Purusha Yoga docentenopleiding - verkrijg de kennis om te geven.

Grote kwaliteit

“Zeer tevreden over de ervaringen die ik bij Purusha heb mogen meemaken. Zowel de yogasessies als de yogadocentenopleiding in zijn totaliteit zijn van grote kwaliteit.”

(Sophie, Mechelen)

Waardevolle lessen

Ik heb veel seminars bij Yoga Purusha bijgewoond. De waardevolle lessen en de mooie locatie zorgen ervoor dat ik uitkijk naar mijn volgende kans om daar te zijn. Bedankt Greet!

(Simona, Brussel)

Werkt goed

Ik wil gewoon even meegeven dat deze lessenreeks, voor mij, heel goed aanvoelt. Het is heel rustig bewegen en ook de meditatie/relaxatie werkt goed. Dankjewel!

(Liesbet, Merchtem)

Zoveel voordeel

Ik schrijf mij heel graag in voor de volgende reeks yogalessen, zeker omdat ik er zoveel voordeel uit haal.  Ik merk een verbetering  in mijn ademhaling en in mijn evenwicht, dus doe ik voort.  Hartelijk dank nogmaals voor de aangename lessen.

(Gerda, Buggenhout)
Purusha Yoga docentenopleiding - een cadeau aan jezelf en anderen

Bijzondere energie

Heel erg bedankt voor de weldoende yogalesssen… De bijzondere energie die je hebt weten te creëren bij Purusha doet me echt deugd. Het gebeurt zo goed als nooit dat mijn batterijen meer opgeladen aanvoelen na een (voor mij) behoorlijke verplaatsing en ontmoeting, en jouw yogalessen zijn daarom een verrassende en aangename gewaarwording. Dankjewel daarvoor.

(Greet, Dendermonde)
Purusha Yoga docentenopleiding - een cadeau aan jezelf en anderen

Heel onderbouwd en verantwoord gegeven

Deze yogalessen hebben voor mij toch iets speciaals.  Ogenschijnlijk heel toegankelijk en eenvoudig, maar ik merk telkens weer dat de lessen doorwerken op verschillende lagen.  Ik voel dat deze yoga heel onderbouwd en verantwoord gegeven wordt.  Ik apprecieer het ook dat de deelnemers aangemoedigd worden om aan te passen waar nodig en dat deze aanpassingen heel goed uitgelegd worden.

(Veronique, Buggenhout)

Dit kan je ook interesseren