Yoga groeplessen

Je kan bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod, dat we tijdens vele jaren van lesgeven zorgvuldig op- en uitgebouwd hebben.

Elke yogales bevat doorgaans een combinatie van staande, zittende en liggende yogaoefeningen en één of meer ademhalingsoefeningen (pranayama). Er worden steeds voldoende observatie- en rustmomenten ingebouwd.

Afhankelijk van het soort groepsles en van het thema van de reeks, is er meer beweging, een meer uitgebreide relaxatie of zijn er wat langere zittende meditatieve momenten.  In sommige lessen besteden we meer aandacht aan het verruimen van de ademhaling, dan weer ligt het accent meer op vriendelijk voor jezelf zijn tijdens de yogahoudingen of aandachtstraining.

Een overzicht van onze wekelijkse groepslessen:

Dinsdag

Groepsles 1
Yoga ademhaling (iedereen) van 19u30 tot 20u45
Groepsles 2
Begin yogapad (beginners) van 20u45 tot 22u00

Woensdag

Groepsles 3
Yoga ontspannen (iedereen) van 10u00 tot 11u15
Groepsles 4
Rust in je hoofd (iedereen) van 20u tot 21u15

Vrijdag

Groepsles 5
Yoga klank (iedereen) van 10u00 tot 11u15

Omdat we de lessen gaandeweg op- en uitbouwen, werken we met reeksen.  Er zijn drie reeksen van telkens 10 à 12 groepslessen per jaar:

  • Van januari t.e.m. maart (12 yogalessen)
  • Van april tot begin juli (10 yogalessen)
  • Van september t.e.m. december (12 yogalessen)

Het thema van onze groepslessen verandert eveneens.  Je kan dus steeds met de volgende reeksen blijven meedoen.  Ook als je al (veel) ervaring hebt met yoga, kan je meedoen aan de groepslessen voor iedereen.

‘The success of yoga must not be measured by how flexible your body becomes, but rather by how much it opens your heart.’ (T.K.V. Desikachar)