Hartcoherentie: eenvoudig en doeltreffend

Binnen hartcoherentietraining maken we gebruik van het feit dat onze hartslag niet altijd identiek is. Als we inademen versnelt onze hartslag en als we uitademen vertraagt die. Als het versnellen en vertragen van onze hartslag elkaar in een regelmatig tempo afwisselen, spreken we over hartcoherentie.

Via biofeedback-apparatuur meten we het verschil in de intervallen tussen twee hartslagen, ook wel Hart Ritme Variabiliteit (HRV) genoemd. Het meten van de HRV geeft ons informatie over het evenwicht in ons autonome zenuwstelsel. In het geval van overmatige activiteit van de sympaticus is er sprake van disbalans. Dat komt vaak tot uiting in klachten zoals stress, angsten en uiteindelijk zelfs burn-out of depressie.

De toepassing van de ademhalingsfrequentie binnen hartcoherentie is een manier om terug evenwicht te brengen tussen de sympaticus en de parasympaticus.  De verbinding tussen hart en hersenen wordt getraind en versterkt. Er komt meer ‘ruimte’ en ‘rust’ in het hoofd, waardoor de klachten aanzienlijk zullen afnemen.

Daardoor kan je vanuit eigen kracht en authenticiteit (re)ageren. Je krijgt een praktische tool in handen waarmee je jezelf terug in de ‘veilige modus’ van balans kunt zetten. Dat vertaalt zich in een verlaging van het stressniveau, helder denken, focus en aanwezigheid, en een gevoel van alertheid en harmonie.

Concreet wordt deze methode vaak ingezet bij burn-out, het leren hanteren van stress, en het vergroten van mentale veerkracht, alertheid en concentratievermogen. Het is ook zeer doeltreffend bij faalangst, pleinvrees, examenstress, ADHD en paniekstoornissen en werkt ondersteunend in geval van depressie en trauma.

Hartcoherentie in de praktijk

Na een uitgebreide uitleg over hoe stress werkt in ons lichaam, voeren we met biofeedback-apparatuur een aantal metingen uit. Zo kunnen we de resonantiefrequentie van je ademhaling bepalen. Vervolgens stellen we een trainingsschema op. Het is namelijk de bedoeling dat je thuis regelmatig eenvoudige ademhalingsoefeningen doet met behulp van een ademhalingsbegeleider. Dat kan via een app of een apparaatje dat je kan aanschaffen.

Het is een eenvoudige en doeltreffende manier om terug het heft in handen te nemen.  Je kunt de techniek bovendien toepassen waar en wanneer je dat zelf wilt.

Formule 1: een enkele sessie hartcoherentie

Samen bekijken we met behulp van biofeedback apparatuur wat jouw ideale ademhalingsritme is om meer balans te krijgen tussen de sympaticus en de parasympaticus.

 

Wanneer:

  • Op afspraak. Je kunt je afspraak op deze pagina regelen.

Locatie:

  • Deze privésessie wordt gegeven bij Purusha, Bareeldreef 3 in Buggenhout.

Duur:

  • 90 min (inclusief verkennend gesprek)

Prijs: €70

Formule 2: een set van 3 sessies

Als je kiest voor een hartcoherentietraject, is het sowieso een goed idee om te kiezen voor 3-4 sessies begeleiding.  Zodat je efficiënt kan evolueren.  Deze formule kan je kiezen voor of na je eerste kennismakingssessie.

 

Wanneer:

  • Op afspraak.  Tijdens het eerste privéconsult worden – in samenspraak – de volgende sessies vastgelegd.

Locatie:

  • Bij Purusha, Bareeldreef 3 in Buggenhout.

Duur:

  • 90 min voor de eerste consult (inclusief verkennend gesprek)
  • 75 min voor het tweede en derde hartcoherentie consult

Prijs: €195

Maak hier gelijk je afspraak

Laden...