Masterclass Hartcoherentie

Hartcoherentie is de benoeming van de staat van lichaam en geest waarbij verschillende processen in het lichaam op elkaar zijn afgestemd en men tot een optimaal functioneren komt. Binnen hartcoherentietraining maken we gebruik van het feit dat onze hartslag niet altijd identiek is.

Als we inademen versnelt onze hartslag en als we uitademen vertraagt die. Als het versnellen en vertragen van onze hartslag elkaar in een regelmatig tempo afwisselen, spreken we over hartcoherentie.

Via biofeedback-apparatuur meten we het verschil in de intervallen tussen twee hartslagen, ook wel Hart Ritme Variabiliteit (HRV) genoemd.

Het meten van de HRV geeft ons informatie over de balans in ons autonome zenuwstelsel. In het geval van overmatige sympathische activiteit is er sprake van disbalans. Dat komt vaak tot uiting in klachten zoals stress, angsten en uiteindelijk zelfs burn-out of depressie.

De toepassing van de ademhalingsfrequentie binnen hartcoherentie brengt de balans terug in het lichaam. De verbinding tussen hart en hersenen wordt getraind en versterkt. Er komt meer ‘lucht’ in het hoofd, waardoor de klachten aanzienlijk zullen afnemen.

Hartcoherentie training heeft een positieve invloed op je hele staat van zijn, en brengt je dichter bij je eigen kern. Daardoor kan je vanuit eigen kracht en authenticiteit (re)ageren.

Je krijgt een tool in handen waarmee je jezelf terug in de ‘veilige modus’ van balans kunt zetten. Dat vertaalt zich in een verlaging van het stressniveau, helder denken, focus en aanwezigheid, en een gevoel van alertheid en harmonie.

Opleiding Hartcoherentie (8 uur)

  • Datum: vrijdag 20 oktober 2023
  • Plaats: Purusha, Bareeldreef 3, Buggenhout

Inschrijven via Dialogisch:

Voor wie:

  • Deze opleiding is bedoeld voor jou als coach, therapeut of psycholoog wanneer je hartcoherentie wilt kunnen meegeven aan je cliënten. Het is een praktische opleiding die je de juiste basis geeft om hartcoherentie te kunnen toepassen, de theorie te kunnen overbrengen en te werken met biofeedback apparatuur.

Waarom:

  • Hartcoherentie is een eenvoudige en tegelijkertijd rijke methodiek die je cliënten helpt gebalanceerd in het leven te staan.

Een mooie extra van deze masterclass is ongetwijfeld onze locatie midden in het bos.  

Gezonde lucht, veel groen en fluitende vogeltjes zorgen voor een optimale hartcoherentie-ervaring!