Waarom een opleiding bij Purusha?

De Verdiepingsopleiding biedt een waardevolle aanvulling van de yogatechnieken, filosofie en methodiek.  Nadat we een solide fundering gelegd hebben in de Basisopleiding, besteden we hier meer aandacht aan energiebeheersing en meditatie.

Een aanrader van de Purusha Verdiepingsopleiding is dat je veel handvaten aangereikt krijgt om de yoga filosofie op een praktische manier terug te koppelen naar je eigen leven.  We bekijken bijvoorbeeld de symboliek van de Bhagavad Gita toegepast op onze moderne tijd en bespreken in workshops de relevantie van de Yoga Sutra’s voor onze eigen yogapraktijk.

Purusha yoga - groepsles, privéles, docentenopleiding
Purusha yoga - groepsles, privéles, docentenopleiding

Een goede yogadocentenopleiding is een pad van zelfontwikkeling, en bij Purusha ondersteunen we dit graag op een verantwoorde manier. 

Je bent immers niet zoveel met dingen die je gauw-gauw gezien hebt, maar die je niet geïntegreerd hebt, niet kan toepassen voor jezelf of voor anderen.  Yoga gaat ook over uitstralen en doorgeven wat op een dieper niveau bij je resoneert, en dit heeft tijd nodig.

In de traditie omvat een degelijke yoga opleiding +500 uur … en daar zijn we het mee eens.  Je kan nu eenmaal meer oefenen, leren en aftoetsen op 500 uur dan op 200.

Hier zijn nog enkele bijkomende redenen om te kiezen voor de Purusha yogadocentenopleiding:

Onze opleiding omvat 300 effectieve contacturen, hierbij rekenen we geen eventueel thuiswerk of yogalessen die je elders volgt.

Je leert bij ons, naast je eigen yogapraktijk verdiepen,  ook yogalessen maken voor verschillende doelgroepen : volwassenen, beginners, gevorderden, kinderen, senioren, mensen met bepaalde lichamelijke klachten, privélessen, …

Je krijgt de rijkdom mee van een klassieke yoga opleiding, met een  uitstekende verbinding met de yoga lineage van Krishnamacharya en Desikachar.  In een modern jasje, met workshops en presentaties, een module online lesgeven, een leerplatform en ‘ns een zoomsessie met één van onze buitenlandse yogadocenten-vrienden of onze Indische lerares.

Enkele modules kan je instuderen via onze Purusha academy.  Op je eigen tempo en in je eigen tijd.  Uiteraard wordt deze leerstof geconsolideerd met ‘live’ praktijken en uitwisselmomenten.

Je krijgt (heel) uitgebreide notities.  Boeken kopen en deze thuis bijstuderen hoef je niet te doen.

Geen grote, luide groepen van 40-60 mensen bij ons.  We houden het aangenaam en veilig  Het aantal deelnemers is beperkt tot max. 15.

Onze lesgevers zijn top.  De docent anatomie bijvoorbeeld is een ex-gastdocent van de KUL en alle yogadocenten hebben een +500 uur yogadiploma.

Je krijgt een uitstekend begeleiding gedurende heel de opleiding.  Gedurende de weekends en de zomerstage kan je altijd terecht bij de hoofddocenten of de assistenten, maar daarbuiten ook.  Wat heel nuttig is als je al zelf yoga geeft!

Je krijgt een diploma dat erkend wordt door de Yoga Alliance op het niveau 2 (300 uur).

Wij zitten op een schitterende locatie, midden in het bos.  Wij horen vaak van mensen die bij ons binnenkomen: ‘Wat een prachtige omgeving … dit is hier precies een yogazaal zoals in de boekskes…’  Onze opleidingsdagen zijn momenten van rust, herbronnen en herademen.  Bij mooi weer doen we yoga buiten in de natuur, tussen de fluitende vogeltjes.

Tijdens de weekends en de stage kan je hier ongestoord al je bezittingen laten liggen.  De locatie wordt niet verhuurd aan andere mensen, er zijn dus geen (mogelijke) energetische stoorvelden.

…. Lees ook even wat onze studenten vertellen

Net zoals de meeste klassieke yogatradities, noemen we de yoga bij Purusha gewoon yoga.  Maar het is ook hatha yoga, ashtanga yoga, raja yoga, Patañjali yoga, viniyoga, vinyasa yoga, … en we kunnen je precies uitleggen waarom en hoe, gebaseerd op de klassieke yogateksten.

Heel hartelijk welkom!