Waarom een opleiding bij Purusha?

De Verdiepingsopleiding biedt een waardevolle aanvulling van de yogatechnieken, filosofie en methodiek.  Nadat we een solide fundering gelegd hebben in de Basisopleiding, besteden we hier meer aandacht aan energiebeheersing en meditatie.

Een aanrader van de Purusha Verdiepingsopleiding is dat je veel handvaten aangereikt krijgt om de yoga filosofie op een praktische manier terug te koppelen naar je eigen leven.  We bekijken bijvoorbeeld de symboliek van de Bhagavad Gita toegepast op onze moderne tijd en bespreken in workshops de relevantie van de Yoga Sutra’s voor onze eigen yogapraktijk.

Purusha yoga - groepsles, privéles, docentenopleiding
Purusha yoga - groepsles, privéles, docentenopleiding

Deze yogadocentenopleiding is een pad van zelfontwikkeling, en bij Purusha ondersteunen we dit graag op een verantwoorde manier.  Vandaar dat we kiezen voor een Verdiepingsopleiding  die langer duurt.  Zodat je alles rustig en op een duurzame manier kan integreren.

Bij Purusha combineren we verschillende opleidingsformules, elk met hun eigen voordelen.  Na de onderdompeling in het yogabad met de Basisopleiding,  geeft de Verdiepingsopleiding je de mogelijkheid om de geziene stof uitgebreid in te oefenen en comfortabel te laten inzakken.  

Je bent immers niet zoveel met dingen die je gauw-gauw gezien hebt, maar die je niet geïntegreerd hebt, niet kan toepassen voor jezelf of voor anderen.  Yoga gaat ook over uitstralen en doorgeven wat op een dieper niveau bij je resoneert, en dit heeft tijd nodig.

Hier zijn nog enkele bijkomende redenen om te kiezen voor de Purusha yogadocentenopleiding:

Onze opleiding omvat 300 effectieve contacturen, hierbij rekenen we geen eventueel thuiswerk of yogalessen die je elders volgt.

Je leert bij ons, naast je eigen yogapraktijk verdiepen,  ook yogalessen maken voor verschillende doelgroepen : volwassenen, beginners, gevorderden, kinderen, senioren, mensen met bepaalde lichamelijke klachten, privélessen, …

Onze lesgevers zijn top.  De docent anatomie bijvoorbeeld is een ex-gastdocent van de KUL en alle yogadocenten hebben een +500 uur yogadiploma.

Je krijgt (heel) uitgebreide notities.  Boeken kopen en deze thuis bijstuderen hoef je niet te doen.

Geen grote, luide groepen van 40-60 mensen bij ons.  Het aantal deelnemers is beperkt tot max. 18.

Je krijgt een uitstekend begeleiding gedurende heel de opleiding.  Gedurende de weekends en de zomerstage kan je altijd terecht bij de hoofddocenten of de assistenten, maar daarbuiten ook.  Wat heel nuttig is als je al zelf yoga geeft!

Je krijgt de rijkdom mee van een klassieke yoga opleiding, met een  uitstekende verbinding met de yoga lineage van Krishnamacharya en Desikachar.  In een modern jasje, met workshops, kwisjes, praktijken die de geziene stof illustreren, presentaties, een leerplatform en ‘ns een zoomsessie met één van onze buitenlandse yogadocenten-vrienden of onze Indische lerares.

Je krijgt een diploma dat erkend wordt door de Yogafederatie voor Nederlandstaligen (YFN), de Europese Yoga Unie (EYU) én de Yoga Alliance.

Wij zitten op een schitterende locatie, midden in het bos.  Wij horen vaak van mensen die bij ons binnenkomen: ‘Wat een prachtige omgeving … dit is hier precies een yogazaal zoals in de boekskes…’  Onze opleidingsdagen zijn momenten van rust, herbronnen en herademen.

Tijdens de weekends en de stage kan je hier ongestoord al je bezittingen laten liggen.  De locatie wordt niet verhuurd aan andere mensen, er zijn dus geen (mogelijke) energetische stoorvelden.

Het leven stroomt hier en er is genoeg voor iedereen.  Wij ondersteunen onze studenten ook na de opleiding.  Je bent dus helemaal vrij om in de omgeving of waar dan ook yoga te gaan geven.

…. Lees ook even wat onze studenten vertellen

Net zoals alle opleidingsscholen van de YFN, noemen we de yogadocenten opleiding bij Purusha gewoon yoga.  Maar het is ook hatha yoga, ashtanga yoga, raja yoga, Patañjali yoga, viniyoga, vinyasa yoga, … en we kunnen je precies uitleggen waarom en hoe, gebaseerd op de klassieke yogateksten.

Heel hartelijk welkom!