Waarom kiezen voor een opleiding bij Purusha?

Je krijgt een filosofisch goed onderbouwde opleiding, die eveneens technisch bijzonder sterk is.

Een van de (vele) pluspunten van de Purusha Basisopleiding is dat je, naast een zeer grondige studie van de filosofische basiswerken van yoga, niet alleen heel veel gaat leren over yogahoudingen (hoe op- en afbouwen, aanpassen, …) maar ook over prānāyāma en het energielichaam (wat zijn deze ademhalingstechnieken, wanneer en hoe uitvoeren, …), visualisatie, relaxatie en yoga meditatie (en wat het niet is), mindfulness, en nog véél meer.

Purusha yoga - groepsles, privéles, docentenopleiding
Purusha yoga - groepsles, privéles, docentenopleiding

Ook het didactisch aspect van onze opleiding is zeer sterk.  Je kan al snel een heel goede yogales maken en geven.  Je kan deze ook creatief en verantwoord aanpassen voor mensen met wisselende noden.  Omdat je leert les te geven zonder alle houdingen mee te doen, hoef je ook niet bijzonder soepel te zijn.

Je kan de Purusha Basisopleiding beschouwen als een zeer solide basis, waar je altijd op terug kan vallen, waar je verdere yogapad je ook naartoe brengt.  Net zoals een huis met stevige, betrouwbare funderingen waar je dan je verdiepingen naar keuze aan kan toevoegen.

Als je na de Basiopleiding je pad van zelfontwikkeling voortzet, kan je bij ons terecht voor een 300 uur Verdiepingsopleiding om je kennis te verdiepen en je yogabeleving op een rustige en duurzame manier te integreren.

Purusha is momenteel de enige opleidingsschool die 300 uur yogaopleidingen in België (niveau 2) aanbiedt, die erkend zijn door de Yoga Alliance.  Je hoeft dus niet naar het buitenland om een internationaal erkend 300 uur yogadiploma te behalen.

Hier zijn nog enkele bijkomende redenen om te kiezen voor de Purusha Basis yogadocentenopleiding:

Onze opleiding omvat 200 effectieve contacturen. Je betaalt bij ons niet voor eventuele thuisstudie of de yogalessen die je elders volgt.  We nemen dus alle tijd om alle onderdelen en de yoga filosofie diepgaand te bestuderen en volop in te oefenen.

Onze lesgevers zijn top.  De docent anatomie bijvoorbeeld is een ex-gastdocent van de KUL.  Alle yogadocenten van de opleiding hebben een yogadiploma van +500 uur.  De ene docent is een kei in yoga nidra en klank, de andere  in yoga relaxatie, nog een andere in het werken met kinderen, in yoga therapie, …

Tijdens de hele opleiding krijg je gratis toegang tot onze online yogavideo’s.  Je kan kiezen tussen actievere en zachtere yogasessies, meditaties, relaxaties, klankmeditaties, goed opgebouwde groepslessen, … Er worden regelmatig lessen bijgezet, opgenomen in studiokwaliteit.

Je krijgt (heel) uitgebreide notities.  Boeken kopen en deze thuis bijstuderen hoef je niet te doen.

Geen grote, luide groepen van 40-60 mensen bij ons.  Het aantal deelnemers is beperkt tot max. 18.

Bij Purusha krijg je het beste van twee werelden: klassieke yoga met ondersteuning van de yoga lineage van Krishnamacharya en Desikachar (wij hebben zelf nog onze leraars in Indië), maar we zijn hier ook steeds bezig met hoe we yoga voor jou praktisch en hedendaags kunnen houden.  Een opleidingsdag met naar keuze op locatie komen of thuis online meevolgen, een gestreamde yogales via youtube en een leerplatform zitten dus ook in pakket.

Het wordt een fijne, interessante en diepgaande reis samen.  Het zou best wel kunnen dat je hierbij een aantal vrienden voor het leven maakt.

Je krijgt een internationaal  diploma van de Yoga Alliance.

Wij zitten op een schitterende locatie, midden in het bos.  Wij horen vaak van mensen die bij ons binnenkomen: ‘Wat een prachtige omgeving … dit is hier precies een yogazaal zoals in de boekskes…’  Onze opleidingsdagen zijn momenten van rust, herbronnen en herademen.  Bij mooi weer doen we yoga buiten en ook tijdens de pauzes kan je genieten van de gezonde, zuivere lucht.

In corona tijd zijn we heel voorzichtig en respecteren alle veiligheidsmaatregelen.  We vragen dus om je eigen materiaal mee te brengen.  Als je toch ons materiaal gebruikt (alles is hier voorhanden en beschikbaar in ‘normale’ tijden), zorgen we samen voor de nodige ontsmetting .  Tijdens de weekends en de stage kan je hier ongestoord al je bezittingen laten liggen.  De locatie wordt niet verhuurd aan andere mensen, er zijn dus geen (mogelijke) energetische of andere stoorvelden.

Het leven stroomt hier en er is genoeg voor iedereen.  Wij ondersteunen onze studenten tijdens en ook na de opleiding.  Je bent dus helemaal vrij om in de omgeving of waar dan ook yoga te gaan geven.

…. Lees ook even wat onze studenten vertellen

Net zoals alle opleidingsscholen van de YFN, noemen we de yogadocenten opleiding bij Purusha gewoon yoga.  Maar het is ook hatha yoga, ashtanga yoga, raja yoga, Patañjali yoga, viniyoga, vinyasa yoga, … en we kunnen je precies uitleggen waarom en hoe, gebaseerd op de klassieke yogateksten.

Heel hartelijk welkom!

Copyright Purusha bv