Waarom kiezen voor een opleiding bij Purusha?

De Purusha docentenopleiding is een klassieke yoga opleiding. Dat betekent dat je zeer grondig geschoold wordt in het gedachtengoed van yoga met detailstudie van de klassieke Sanskriet yoga teksten.

Technisch zijn onze opleidingen zeer sterk.  Je leert elke yogahouding en  ademhalingstechniek zeer gedetailleerd voorbereiden, op- en afbouwen, aanpassen en combineren.

Met interessante modules: Yoga voor het lichaam, yoga en het energielichaam, yoga voor de geest,  prānāyāma, alignering, visualisatie, relaxatie en yoga meditatie (en wat het niet is), mantra, en nog véél meer…

Onze opleiding is een unieke kans tot persoonlijke groei.

Purusha yoga - groepsles, privéles, docentenopleiding
Purusha yoga - groepsles, privéles, docentenopleiding

Ook het didactisch aspect van onze opleiding is uitmuntend.  Je kan al snel een heel goede yogales maken en geven; ze verantwoord aanpassen voor mensen met wisselende noden.  Omdat je leert les te geven zonder alle houdingen mee te doen, hoef je niet bijzonder soepel te zijn.

Na de Basisopleiding kan je bij ons terecht voor een 300 uur Verdiepingsopleiding om je kennis en je yogabeleving te verdiepen. Je hoeft dus niet naar het buitenland om een wereldwijd erkend yogadiploma van niveau 2 (300u) te behalen.

Hier zijn nog enkele bijkomende redenen om te kiezen voor de Purusha Basis yogadocentenopleiding:

Onze opleiding omvat 200 effectieve contacturen. Je betaalt bij ons niet voor eventuele thuisstudie of de yogalessen die je elders volgt.

Je krijgt (heel) uitgebreide notities.  Boeken kopen en deze thuis bijstuderen hoef je niet te doen.

Bij Purusha krijg je het beste van twee werelden: klassieke yoga met ondersteuning van de yoga lineage van Krishnamacharya en Desikachar (wij hebben zelf nog onze leraars in Indië), met een praktisch en hedendaagse insteek.  Heel concreet kan je er dus zeker van zijn dat je van alles de correcte opbouw en Sanskriet spelling meekrijgt.  Daarnaast maak je kennis met de mogelijkheden en voordelen van online lesgeven (zoom, vimeo, leerplatform, professioneel gemaakte video’s van de praktijklessen, streaming, hybride leervorm).

Enkele modules kan je instuderen via onze Purusha academy.  Ideaal om op je eigen tempo te leren, wanneer het jou past.  Je kan een les terugspoelen of herbekijken, heel handig.  We combineren de Purusha academy uiteraard met uitgebreide praktijk- en integratiemomenten ter plaatse.

Tijdens de hele opleiding krijg je exclusief gratis toegang tot +100 online professioneel opgenomen yogalessen: praktijken die we in de opleiding doen, reeksen van verantwoord opgebouwde groepslessen, meditatieve yogasessies, yoga nidra, relaxaties…  Een unieke verzameling aan didactisch materiaal als extra ondersteuning tijdens je opleiding.

Onze lesgevers zijn top.  De docent anatomie bijvoorbeeld is een ex-gastdocent van de KUL.  Alle yogadocenten van de opleiding hebben een yogadiploma van minstens 500 uur.

Geen grote, luide groepen van 40-60 mensen bij ons en we houden het aangenaam en veilig.  Het aantal deelnemers is beperkt tot max.15.

Het wordt een fijne, interessante en diepgaande reis samen.  Het zou best kunnen dat je hier een aantal vrienden voor het leven maakt.

Je krijgt een internationaal  diploma van de Yoga Alliance.

Wij zitten op een schitterende locatie, midden in het bos.  De opleidingsdagen zijn momenten van rust, herbronnen en herademen.  Bij mooi weer doen we yoga buiten en ook tijdens de pauzes kan je genieten van de gezonde, zuivere lucht.

Alle materiaal is hier voorhanden en beschikbaar in ‘normale’ (coronavrije) tijden: matjes, zitkussens, meditatiebankjes, dekentjes, bolsters, …  Je kan hier ongestoord al je bezittingen laten liggen.  De locatie wordt niet verhuurd aan andere mensen, er zijn dus geen (mogelijke) energetische of andere stoorvelden.

Het leven stroomt hier en er is genoeg voor iedereen.  Wij ondersteunen onze studenten tijdens en ook na de opleiding.  Je bent dus helemaal vrij om in de omgeving of waar dan ook yoga te gaan geven.

…. Lees ook even wat onze studenten vertellen

Net zoals alle opleidingsscholen van de YFN, noemen we de yogadocenten opleiding bij Purusha gewoon yoga.  Maar het is ook hatha yoga, ashtanga yoga, raja yoga, Patañjali yoga, viniyoga, vinyasa yoga, … en we kunnen je precies uitleggen waarom en hoe, gebaseerd op de klassieke yogateksten.

Heel hartelijk welkom!