Waarom kiezen voor een opleiding bij Purusha?

De Purusha docentenopleiding is filosofisch goed onderbouwd en eveneens technisch bijzonder sterk.

Een van de (vele) pluspunten van de Purusha Basisopleiding is dat je, naast een zeer grondige studie van de filosofische basiswerken van yoga, niet alleen heel veel gaat leren over yogahoudingen (hoe op- en afbouwen, aanpassen, …) maar ook over prānāyāma en het energielichaam (wat zijn deze ademhalingstechnieken, wanneer en hoe uitvoeren, …), visualisatie, relaxatie en yoga meditatie (en wat het niet is), mindfulness, en nog véél meer.

Het is een unieke kans tot persoonlijke groei.

Purusha yoga - groepsles, privéles, docentenopleiding
Purusha yoga - groepsles, privéles, docentenopleiding

Ook het didactisch aspect van onze opleiding is zeer sterk.  Je kan al snel een heel goede yogales maken en geven; ze verantwoord aanpassen voor mensen met wisselende noden.  Omdat je leert les te geven zonder alle houdingen mee te doen, hoef je niet bijzonder soepel te zijn.

Na de Basisopleiding kan je bij ons terecht voor een 300 uur Verdiepingsopleiding om je kennis en je yogabeleving te verdiepen. Je hoeft dus niet naar het buitenland om een wereldwijd erkend yogadiploma van niveau 2 (300u) te behalen.

Hier zijn nog enkele bijkomende redenen om te kiezen voor de Purusha Basis yogadocentenopleiding:

Onze opleiding omvat 200 effectieve contacturen. Je betaalt bij ons niet voor eventuele thuisstudie of de yogalessen die je elders volgt.  We volgen natuurlijk de corona richtlijnen.  Je kan hier meer lezen over het – goed werkend – online alternatief wanneer yoga ter plaatse niet kan.

Onze lesgevers zijn top.  De docent anatomie bijvoorbeeld is een ex-gastdocent van de KUL.  Alle yogadocenten van de opleiding hebben een yogadiploma van minstens 500 uur.

Tijdens de hele opleiding krijg je exclusief gratis toegang tot +60 online professioneel opgenomen yoga video’s: sessies van de opleiding (actievere en zachtere), filosofie, meditaties, relaxaties, series verantwoord opgebouwde groepslessen, mantra, …   Je kan alles op je eigen tempo bekijken.

Je krijgt (heel) uitgebreide notities.  Boeken kopen en deze thuis bijstuderen hoef je niet te doen.

Geen grote, luide groepen van 40-60 mensen bij ons.  Het aantal deelnemers is beperkt tot max. 18.

Bij Purusha krijg je het beste van twee werelden: klassieke yoga met ondersteuning van de yoga lineage van Krishnamacharya en Desikachar (wij hebben zelf nog onze leraars in Indië), met een praktisch en hedendaagse insteek.  Heel concreet kan je er dus zeker van zijn dat je van alles de correcte opbouw en Sanskriet spelling meekrijgt.  Daarnaast maak je kennis met de mogelijkheden en voordelen van online lesgeven (zoom, vimeo, leerplatform, professioneel gemaakte video’s van de praktijklessen, streaming, hybride leervorm).

Het wordt een fijne, interessante en diepgaande reis samen.  Het zou best kunnen dat je hier een aantal vrienden voor het leven maakt.

Je krijgt een internationaal  diploma van de Yoga Alliance.

Wij zitten op een schitterende locatie, midden in het bos.  De opleidingsdagen zijn momenten van rust, herbronnen en herademen.  Bij mooi weer doen we yoga buiten en ook tijdens de pauzes kan je genieten van de gezonde, zuivere lucht.

Alle materiaal is hier voorhanden en beschikbaar in ‘normale’ (coronavrije) tijden: matjes, zitkussens, meditatiebankjes, dekentjes, bolsters, …  Je kan hier ongestoord al je bezittingen laten liggen.  De locatie wordt niet verhuurd aan andere mensen, er zijn dus geen (mogelijke) energetische of andere stoorvelden.

Het leven stroomt hier en er is genoeg voor iedereen.  Wij ondersteunen onze studenten tijdens en ook na de opleiding.  Je bent dus helemaal vrij om in de omgeving of waar dan ook yoga te gaan geven.

…. Lees ook even wat onze studenten vertellen

Net zoals alle opleidingsscholen van de YFN, noemen we de yogadocenten opleiding bij Purusha gewoon yoga.  Maar het is ook hatha yoga, ashtanga yoga, raja yoga, Patañjali yoga, viniyoga, vinyasa yoga, … en we kunnen je precies uitleggen waarom en hoe, gebaseerd op de klassieke yogateksten.

Heel hartelijk welkom!