Opbouw van de cursus Yogadocent(e) – 300 uur

Als je al een Basisopleiding achter de rug hebt, is een Verdiepingsopleiding natuurlijk een uitstekend idee.   Zo haal je het allerbeste uit de rijke schat die yoga biedt. 

Het geeft je de mogelijkheid je kennis van yoga verdiepen en wat je al weet duurzaam te integreren.

 

Purusha yoga - groepsles, privéles, docentenopleiding

 

De Purusha Verdiepingsopleiding omvat in totaal 305 lesuren (280 contacturen en 25 niet-contacturen) en ze wordt gegeven over 18 maanden. 

In het eerste opleidingsjaar zijn er 10 weekends en één zomerstage.  In het laatste jaar zijn er 7 weekends en een eindstage van vijf opeenvolgende dagen (waarvan drie weekdagen).

Elke opleidingsdag zijn er minstens twee yogapraktijken van één tot anderhalf uur.

Er worden verschillende leervormen ingebouwd in de opleiding.  In de theorie is er veel afwisseling (workshops, een kwisje, bekijken van een filmpje, presentaties, groepsbesprekingen, ….), zodat het zeker niet saai voor je wordt.

En hoewel we bij Purusha wel een klassieke vorm van yoga geven, zorgen we er wel voor dat je mee bent met de moderne tijd.  We laten je kennis maken met verschillende vormen van online, interactief en hybride lesgeven, zodat je alvast de verschillende mogelijkheden kent als je ze nodig zou hebben.

Per weekend worden er gewoonlijk een 2-tal huistaken voorzien, die je dan het volgende yogaweekend inlevert.

Purusha yoga - groepsles, privéles, docentenopleiding

Alle weekends en zomerstages gaan door bij Purusha, vlak aan Buggenhout bos.  Wij hebben een mooie en lichtrijke yogazaal, speciaal ingericht voor de opleiding, in een magische omgeving.