Vaak gestelde vragen

Welk soort yoga doen jullie bij Purusha? Wij noemen het gewoon ‘yoga’, volgens de traditie van Krishnamacharya. Omdat deze yoga gebaseerd is op de klassieke yogateksten, zou je het ook hatha yoga of raja yoga of viniyoga kunnen noemen.
Waar worden de yogalessen gegeven?
In Buggenhout, aan het bos. Je krijgt alle nodige info bij je inschrijving.
Wat heb ik nodig om yoga te komen doen? Alleen gemakkelijke kledij. Alle materiaal is bij ons aanwezig: matjes, kussentjes, bankjes en dekentjes. Uiteraard kan je ook je eigen matje meebrengen.
Hoe kan ik inschrijven voor de groepsles van mijn keuze? Dat kan door ons je gegevens door te sturen (email of webformulier) én betaling van het lesgeld van de reeks.
Ik heb een specifiek probleem, is de groepsles wel iets voor mij? Wij zijn gespecialiseerd in yoga op maat en kunnen je zeker goede alternatieven aanbieden. Bij ernstige ademhalingsproblemen, hartproblemen of zware neurologische aandoeningen is het best privéles te nemen.
Kan ik eten voor ik naar de yogales kom? Iets lichts zoals een yoghurtje is ok, maar laat zeker een tweetal uur tussen een zware maaltijd en yoga doen.
Moet ik ervoor zorgen dat ik goed op tijd ben voor de groepsles yoga? Ja. Wij beginnen altijd stipt op tijd, en eindigen op het aangekondigde tijdstip. Je komt best een 5 à 10-tal minuten op voorhand, zodat je je rustig en in stilte kan installeren in de yogazaal.
Kan ik parkeren aan de yogazaal? Omdat er veel eendjes, vogeltjes, poezen, eekhoorntjes en egels gebruik maken van onze oprit, vragen we om buiten het domein te parkeren, in de aanpalende straten. Er is volop parkeerplaats in de Bosdreef of aan het Lentepark.
Moet ik aanbellen wanneer ik naar de groepsles yoga of naar de reiki kom? Ja. Wij beginnen altijd stipt op tijd, en eindigen op het aangekondigde tijdstip. Je komt best een 5 à 10-tal minuten op voorhand, zodat je je rustig en in stilte kan installeren in de yogazaal.
Hoeveel deelnemers zijn er bij de groepslessen? Maximum 14 mensen.
Waarom werken jullie met yogareeksen van 10-12 lessen en geen beurtenkaarten? Zo kunnen we de lessen mooi opbouwen, en iedereen start op hetzelfde moment. Je geeft yoga ook best een paar lessen de tijd, om te weten wat het voor je kan doen. We vermijden liever, uit respect voor de mensen die al lang yoga bij ons komen doen, dat er steeds nieuwe mensen komen ‘binnenvallen’ in de les en dat we dezelfde dingen steeds opnieuw moeten herhalen.
Ik heb al lang niet aan sport gedaan en ben stijf. Ga ik niet uit de toon vallen in de groepsles? We hebben allemaal wel wat spanning of stijfheid hier of daar. Yoga beoogt eerder gezondheid, evenwicht en innerlijke rust dan moeilijke bewegingen uitvoeren. Hoewel je er na een tijdje als vanzelf wel wat soepeler van wordt 🙂
Ik ben zwanger, kan ik in de groepsles yoga terecht? Als je al een tijd yoga doet en je lichaam goed kent, kan je yoga in groep verder blijven doen. Zonder yoga ervaring opteer je bij zwangerschap best voor privéles zodat we op maat kunnen werken. Iedere zwangerschap is uniek, zoals jij ook trouwens.
Kan ik een losse probeerles yoga volgen? Je geeft yoga best een paar lessen de tijd om te voelen wat het je allemaal kan brengen. En dat is best veel. Als er nog plaats is, is een losse proefles aan het begin van de reeks wel mogelijk.
Zijn de groepslessen voor iedereen ook nog interessant voor mij als ik al ervaring met yoga heb? Zeker. Yoga is zoveel meer dan alleen houdingen doen. Spanningen loslaten, dieper ademen, meester zijn over je gedachten … we kunnen daar allemaal een heel leven lang in blijven evolueren 🙂
Is er variatie in de volgende yoga reeksen of geven jullie altijd hetzelfde? Wij zijn gespecialiseerd in het aanbieden van yogalessen die aangepast zijn aan de deelnemers. We zorgen ervoor dat er variatie in de lessen is, maar dat ze je toch naar innerlijke rust brengen.
De vorige groepsles is nog bezig, kan ik ergens wachten? In onze wachtruimte kan je alvast je jas en je schoenen kwijt.
Kan ik nog een babbeltje slaan met mijn vriendinnen wanneer we in de yogazaal zijn? Liever niet. We vragen je om in stilte de yogazaal binnen te komen. Dit komt de rust van alle mensen ten goede.
Wat zijn jullie yoga kwalificaties? Wij volgden een yogadocentenopleiding (500 uur) goedgekeurd door de Europese Yoga Unie. Wij behaalden het Postgraduate diploma in Yogatherapy (550 uur) en … besparen je verder de lange lijst van al onze nascholingen 🙂
Laat ik best weten dat ik niet aanwezig kan zijn bij de groepsles die week? Graag, een seintje als je er niet bij kan zijn wordt geapprecieerd.
Ben ik best op tijd voor mijn privésessie? Ja. De tijd die wij voor je gereserveerd hebben blijft dezelfde. Als je bijvoorbeeld 10 min later komt voor je privésessie yoga, duurt de sessie voor jou nog 65 min i.p.v. 75 min.
Ik moet mijn privésessie verzetten. Hoelang op voorhand is best? Net als jouw tijd, is onze tijd kostbaar. Misschien kan iemand anders die afspraak heel erg gebruiken. Afspraken die minder dan 24 uur van tevoren geannulleerd worden, worden in rekening gebracht.
Bel ik aan wanneer ik voor een privésessie kom? Dat is niet nodig. Je kan gewoon de wachtruimte binnenstappen.
Welk soort reiki geven jullie bij Purusha? Wij zijn lid van de Reiki Alliantie en volgen het Usui Systeem van Reiki Healing, of Usui Shiki Ryoho.
Wat heb ik nodig voor een reiki inwijding? Gemakkelijke kledij, iets dat je dierbaar is om op het altaar te zetten, warme sokken en iets om te schrijven. De eerste dag zorgen wij voor het middageten, de tweede dag breng jij iets om te delen mee. Wij zorgen voor alle drank en voor iets lekkers tussendoor.
Hoeveel deelnemers zijn er bij een reiki inwijding? Maximum 5 deelnemers..
Dien ik in te schrijven voor de reiki inwijdingen? Inderdaad.