Zoals de ademhaling beweegt, zo beweegt de geest.

Dit is een bekende quote uit een klassieke yogatekst, de Hatha Yoga Pradipika.  Waarschijnlijk heb je zelf ook al ondervonden dat je ademhaling verandert naargelang je rustig of gestresseerd bent.

De ademhaling wordt terecht de belangrijkste pijler van yoga en van het leven genoemd.  Een diepere ademhaling is het toegangskaartje voor een betere gezondheid, zowel fysiek als mentaal.

De lessen ‘Yoga ademhaling’ gaan door op dinsdagavond van 20u tot 21u15.

In deze yogalessen ligt het accent op dieper en juister ademhalen, op een comfortabele manier.  We bewegen comfortabel, op het ritme van onze eigen ademhaling.

Er worden veel aanpassingen aangereikt, zodat het aangenaam voor je blijft en je ademhaling kan blijven stromen.  De yogahoudingen die we doen zijn erop gericht om spanningen in je lichaam te lossen, zodat je vrijer en dieper kan ademen. Dit zorgt voor meer evenwicht tussen de sympathicus en de parasympathicus (zenuwstelsel) en een betere gezondheid.

Aan het einde van de les doen we een zittende of liggende ademhalingsoefening, gevolgd door een korte, begeleide eindontspanning.

‘Breath is the bridge which connects life to consciousness, which unites your body to your thoughts’ (Thich Nath Hanh)

Tijdstip:

  • Telkens op dinsdagavond van 20u tot 21u15

Data:

  • Reeks 4 van 7 groepslessen: 5/3 – 12/3 – 19/3 – 26/3 – 2/4 – 16/4 – 23/4/2024 (niet op 9/4)
  • Reeks 5 van 7 groepslessen: 7/5 – 14/5 – 21/5 – 28/5 – 4/6 – 11/6 – 18/6/2024

Locatie:

  • De yoga groepslessen worden gegeven bij Purusha, Bareeldreef 3 in Buggenhout.

Prijs:

  • 98€ voor 7 lessen

Je bent hartelijk welkom in onze mooie yogazaal, waar alles voorzien is om je optimaal te laten herademen en genieten van een deugddoende yogales.  Omdat we telkens met een andere insteek werken, kan je reeks na reeks gewoon verder meedoen.

Start gemist ?  Als er nog een plaatsje is, kan je instappen en prorata betalen.  Contacteer ons voor de mogelijkheden (email greet@purusha.be).

Ceci peut vous intéresser également