Waarom een opleiding bij Purusha?

Toen wij – ondertussen al een hele tijd geleden – onze yoga opleiding in de traditie van Krishnamacharya volgden, zagen we dat er een hoop mensen bij waren die al yogadocent waren.  Ze hadden ergens anders al een yogadiploma gehaald en kwamen naar deze opleiding omdat ze filosofisch zo onderbouwd en technisch zo sterk was.   Een waardevolle aanvulling en uitdieping van wat ze al wisten over yoga.

Een van de (vele) pluspunten van de Purusha opleiding is dat je, naast een zeer grondige studie van de filosofische basiswerken van yoga, niet alleen heel veel gaat leren over yogahoudingen (hoe op- en afbouwen, aanpassen, …) maar ook over pranayama (wat zijn deze ademhalingstechnieken, wanneer en hoe uitvoeren, …), visualisatie, relaxatie en yoga meditatie (en wat het niet is), mindfulness, en nog véél meer.

Ook het didactisch aspect van onze opleiding is zeer sterk.  Na de 200u basisopleiding kan je al een goede yogales maken en geven.  Je kan deze ook creatief en verantwoord aanpassen voor mensen met wisselende noden.  Omdat je leert les te geven zonder alle houdingen mee te doen, hoef je ook niet bijzonder soepel te zijn.

Je kan de Purusha yogadocentenopleidingen beschouwen als een zeer solide basis, waar je altijd op terug kan vallen, waar je verdere yogapad je ook naartoe brengt.  Net zoals een huis met stevige, betrouwbare funderingen waar je dan je verdiepingen naar keuze aan kan toevoegen.

Deze yogadocentenopleiding is een pad van zelfontwikkeling, en bij Purusha ondersteunen we dit graag op een verantwoorde manier.  Vandaar dat we kiezen voor langere opleidingen (1 jaar voor de 200u en 1,5 jaar voor de 300u), zodat je alles rustig en op een duurzame manier kan integreren.

De moderne westerse mens wil heel snel resultaat en liefst zonder teveel moeite:)  Maar eigenlijk bedriegen we onszelf daar een beetje mee.  Wat snel moet gaan, boet al wel eens aan kwaliteit in.  Je bent eigenlijk niet zoveel met dingen die je gauw-gauw gezien hebt, maar die je niet geïntegreerd hebt, niet kan toepassen voor jezelf of voor anderen.  Yoga gaat ook over uitstralen en doorgeven wat op een dieper niveau bij je resoneert, en dit heeft tijd nodig.

Hier zijn nog enkele bijkomende redenen om te kiezen voor de Purusha yogadocentenopleiding:

Het 200u+300u opleidingstraject samen omvat 510 effectieve contacturen, hierbij rekenen we geen eventueel thuiswerk.  We hebben dus alle tijd om alle onderdelen en de yoga filosofie diepgaand te bestuderen en volop in te oefenen.  Dat is heel vaak niet het geval bij een kortere opleiding.  Dat horen we van mensen die – na het volgen van een eerdere, veel kortere yoga opleiding – beslissen om naar de onze te komen.

Je leert bij ons, naast je eigen yogasessie,  ook yogalessen maken voor verschillende doelgroepen : volwassenen, beginners, gevorderden, kinderen, senioren, mensen met bepaalde lichamelijke klachten, privélessen, …

Onze lesgevers zijn top.  De docent anatomie bijvoorbeeld is een ex-gastdocent van de KUL.

Je krijgt (heel) uitgebreide notities.  Boeken kopen en deze thuis bijstuderen hoef je niet te doen.

Geen grote, luide groepen van 40-60 mensen bij ons.  Het aantal deelnemers is beperkt tot max. 15.

Je krijgt een uitstekend begeleiding gedurende heel de opleiding.  Gedurende de weekends en de zomerstages kan je altijd terecht bij de hoofddocenten of de assistenten, maar daarbuiten ook.  Wat heel nuttig is als je zelf yoga begint te geven!

Het wordt een fijne, interessante en diepgaande reis samen.  Het zou best wel kunnen dat je hierbij een aantal vrienden voor het leven maakt.

Je krijgt een diploma dat erkend wordt door de Yoga Alliance.  Gratis en vrijblijvend, mits het volgen van enkele bijscholingsweekends, nog een extra diploma van de Yogafederatie voor Nederlandstaligen (YFN) en de Europese Yoga Unie (EYU).

Wij zitten op een schitterende locatie, midden in het bos.  Wij horen vaak van mensen die bij ons binnenkomen: ‘Wat een prachtige omgeving … dit is hier precies een yogazaal zoals in de boekskes…’  Onze opleidingsdagen zijn momenten van rust, herbronnen en herademen.

Alle materiaal is aanwezig.  Je hoeft dus niks mee te sleuren.  Tijdens de weekends en de stages kan je hier ongestoord al je bezittingen laten liggen.  De locatie wordt niet verhuurd aan andere mensen, er zijn dus geen (mogelijke) energetische stoorvelden.

Het leven stroomt hier en er is genoeg voor iedereen.  Wij ondersteunen onze studenten ook na de opleiding.  Je bent dus helemaal vrij om in de omgeving of waar dan ook yoga te gaan geven.

…. Lees ook even wat onze studenten vertellen

Net zoals alle opleidingsscholen van de YFN, noemen we de yogadocenten opleiding bij Purusha gewoon yoga.  Maar het is ook hatha yoga, ashtanga yoga, raja yoga, Patañjali yoga, viniyoga, vinyasa yoga, … en we kunnen je precies uitleggen waarom en hoe, gebaseerd op de klassieke yogateksten.

Heel hartelijk welkom!