Fysiek, emotioneel en mentaal helemaal ontspannen

Yoga nidra is een oude, maar minder gekende yogapraktijk, die de laatste jaren terug meer bekendheid kreeg als een vorm van body-mind therapie en meditatietechniek.

Het is geen echte slaap, zoals we die ‘s nacht hebben, maar een systematisch opgebouwde, geleide relaxatie die je brein naar de alpha golven (diepe relaxatie), theta golven (diepe meditatie en lichte slaap) en delta golven (cfr. diepe slaap) brengt.

Yoga nidra helpt tegen stress en pijn, zorgt voor diepe ontspanning, laat je beter slapen, is goed tegen hoge bloeddruk en ondersteunt je immuunsysteem.   Er wordt wel eens gezegd dat een halfuurtje yoga nidra hetzelfde effect heeft als 4 uur echte slaap, maar als je het regelmatig doet kan het zoveel meer voor je gezondheid doen.

In de lessen ‘Yoga nidra’ beginnen we telkens met enkele rustige yogahoudingen om spanningen los te laten en de liggende relaxatie nog efficiënter te maken.  We bouwen de liggende yoga nidra ontspanning gedurende de reeks geleidelijk op naar 15, 20, 25, 30, 35 minuten.

Zin in een yogabad?  Dan kan je deze les ook combineren met de les Yoga bewegen die een uurtje vroeger doorgaat.

Ervaring met yoga is welkom, maar is niet nodig.  Als er nog plaats is, kan je instappen.  Contacteer ons voor de mogelijkheden.

‘Yoga exists in the world because everything is linked.’ (TKV Desikachar)

Data:

  • 5 groepslessen ‘Yoga nidra’ op maandagavond telkens van 20u30 tot 21u30: 4/5 – 11/5 – 18/5 – 25/5 – 8/6/2020

Locatie:

  • De yoga groepslessen worden gegeven bij Purusha, Bareeldreef 3 in Buggenhout.

Prijs: €60

  • Onze mooie yogazaal werd speciaal ingericht om je helemaal tot rust te laten komen.  We hebben comfortabele matrasjes die je helpen om helemaal te ontspannen tijdens de yogales.

Dit kan je ook interesseren