Unieke opleidingen in een unieke setting

 

De bewust klein gehouden groep van deelnemers (de inschrijvingen worden afgesloten bij max. 18 deelnemers) is één van de vele interessante ingrediënten die de Purusha opleidingen uniek maken.  Alleen zo kan de persoonlijke begeleiding en het besteden van voldoende aandacht aan elke deelnemer gegarandeerd worden.

De Purusha opleidingen combineren de diepe wijsheid van duizenden jaren yogatraditie met een moderne en originele praktijk.  Geen droge theorie dus maar een creatieve yogabeoefening : wij proberen de bestudeerde theorie zelf uit in workshops en yogasessies.

De meeste onderdelen, zoals bijvoorbeeld de modules relaxatie, meditatie en mantra zijn absoluut uniek en werden speciaal uitgebouwd om van de opleiding(en) een reis van zelfkennis en -ontwikkeling te maken.

Purusha yoga - groepsles, privéles, docentenopleiding
Purusha yoga - groepsles, privéles, docentenopleiding

Samenwerken is verrijken.  Af en toe doen we beroep op een gastdocent : een Ierse Ashtanga  Yoga specialist, een collega yoga trainer, een sessie van een reeds afgestudeerde cursist, …

We zitten op een scharnierpunt in onze maatschappij. Vele bestaande structuren (firma’s, scholen, administraties, …) zijn aan nieuwe zuurstof toe en dat is wat yoga er binnen kan brengen. In de Verdiepingsopleiding zit bijvoorbeeld een module “Yoga voor kinderen” zodat je ermee aan de slag kan als leerkracht in je school of met je eigen kinderen.

De Purusha opleidingen zijn “zonder overnachten”, wat je dus bijkomende kosten uitspaart.  De dagindeling werd zo gekozen dat je gemakkelijk naar huis kan aan het einde van de dag.  Indien je graag in de buurt overnacht, kan dat in een stijlvol viersterren hotel of een comfortable B&B.  Of in je tentje, hier tussen de bomen.  Het leuke gezelschap van onze kat Winston krijg je er helemaal gratis bij (grapje).

De weekends en zomerstages worden gegeven op ons privédomein van 2 hectare, vlakbij Buggenhout bos.  Het is gewoon fantastisch om yoga te doen in onze nieuwe, lichtrijke yogazaal met eikenhouten vloer.

Alle materiaal is aanwezig : yogamatjes, meditatiebankjes, zitkussens, enz. We houden het hier ook heel veilig, met een goede verluchting van de zaal, en bij mooi weer doen we héérlijk yoga buiten.  Er komen geen andere mensen of groepen in onze ruimtes, dus je kan alles gewoon hier laten tot je weer naar huis gaat.