Opbouw van de cursus

De opleiding omvat in totaal 510 lesuren en ze wordt gegeven over vier jaar. 

Per opleidingsjaar zijn er telkens zes weekends en een zomerstage van vijf opeenvolgende dagen (waarvan drie weekdagen).

Onze yogareis neemt ons gaandeweg mee naar een aantal filosofische en technische fundamenten van yoga, de dieptestudie van klassieke yogahoudingen,  alles wat je ooit wou weten over ademhaling, aandachtstraining, … en nog veel meer!

Elke opleidingsdag zijn er minstens twee yogapraktijken van één tot anderhalf uur elk zodat je de aangeboden begrippen kan ervaren, toetsen en integreren.  Yoga gaat immers over persoonlijke beleving.

Er worden workshops ingebouwd waar je in kleine groepjes van 2 à 3 personen een bepaald thema bespreekt.  Op andere momenten doen we een korte meditatie of een experimentje om geziene leerstof te toetsen, …  Er is veel afwisseling, dus saai wordt het zeker niet!

Per weekend worden er gewoonlijk een 2-tal huistaken voorzien, die je het volgende yogaweekend inlevert.

Alle weekends en zomerstages gaan door bij Purusha, vlak aan Buggenhout bos.  Wij hebben een mooie en lichtrijke yogazaal, speciaal ingericht voor de opleiding, in een magische omgeving.

Copyright Purusha bv