Waarom een opleiding bij Purusha?

Bij Purusha krijg je een  filosofisch onderbouwde opleiding die ook technisch en didactisch bijzonder sterk is. 

Alles wat je hier leert, is stevig onderbouwd vanuit de klassieke Sanskriet yogateksten, een bijzonder goede kennis van het menselijke lichaam en de geest, en de yoga therapie. 

Het is een no-nonsense, voeten-op-de-grond yoga.

Naast een zeer grondige studie van enkele klassieke filosofische basiswerken van yoga, bestudeer je in groot detail een aantal yogahoudingen: voorbereiding en test, compensatie, ademhaling, focus, vereenvoudigingen en intensifiëringen, (tegen)indicaties, anatomie en uitlijning, …

Je leert een aantal klassieke mudrā’s,  prāṇāyāma’s, visualisatie- en meditatietechnieken die zowel geschikt zijn voor yoga groepslessen als voor je eigen praktijk en hoe deze verantwoord op te bouwen en te doen.

Ook het didactisch aspect van onze opleiding is zeer sterk.  Je geeft zelf al les vanaf het tweede weekend en je kan reeds snel – onder begeleiding – een heel goede yogales maken en geven.  Je kan deze ook creatief en verantwoord aanpassen voor mensen met wisselende noden.  Omdat je leert les te geven zonder alle houdingen mee te doen, hoef je ook niet bijzonder soepel te zijn.

Je kan de Purusha opleiding beschouwen als een zeer solide basis, waar je altijd op terug kan vallen, waar je verdere yogapad je ook naartoe brengt.  Net zoals een huis met stevige, betrouwbare funderingen waar je dan je verdiepingen naar keuze aan kan toevoegen.

Deze yogadocentenopleiding is een pad van zelfontwikkeling, en bij Purusha ondersteunen we dit graag op een verantwoorde manier.  Vandaar dat we kiezen voor wat langere opleidingen, zodat je alles rustig en op een duurzame manier kan integreren.

Hier zijn nog enkele bijkomende redenen om te kiezen voor de Purusha yogadocentenopleiding:

Onze opleiding omvat effectieve contacturen, hierbij rekenen we geen thuiswerk.  We hebben dus alle tijd om alle onderdelen en de yoga filosofie diepgaand te bestuderen en volop in te oefenen.

Je leert bij ons, naast je eigen yogasessie,  ook uitstekende yogalessen maken voor verschillende doelgroepen : volwassenen, beginners, gevorderden, mensen met bepaalde lichamelijke klachten, privélessen, …

Onze lesgevers zijn top.  De docent anatomie bijvoorbeeld is een ex-gastdocent van de KUL.

Je krijgt (heel) uitgebreide notities.  Boeken kopen en deze thuis bijstuderen hoef je niet te doen.

Geen grote, luide groepen van 40-60 mensen bij ons.  Het aantal deelnemers is beperkt tot max. 15.

Je krijgt een erkend diploma.

Wij zitten op een schitterende locatie, midden in het bos.  Yoga bij Purusha is een totaalbeleving.  Je voelt de gezonde lucht en de goede energie al zodra je onze  onze oprit binnenwandelt.  Onze opleidingsdagen zijn momenten van rust, herbronnen en herademen.

Alle materiaal is aanwezig.  Je hoeft dus niks mee te sleuren.  Tijdens de weekends en de stages kan je hier ongestoord al je bezittingen laten liggen.  De locatie wordt niet verhuurd aan andere mensen, er zijn dus geen (mogelijke) energetische stoorvelden.

…. Lees ook even wat onze studenten vertellen

Net zoals alle opleidingsscholen van de YFN, noemen we de yogadocenten opleiding bij Purusha gewoon yoga.  Maar het is ook hatha yoga, ashtanga yoga, raja yoga, Patañjali yoga, viniyoga, vinyasa yoga, … en we kunnen je precies uitleggen waarom en hoe, gebaseerd op de klassieke yogateksten.

Heel hartelijk welkom!